14 May 2011

Resep Masakan Eropa

Resep Masakan Eropa kali ini kami berikan untuk anda yang sedang ingin mencoba makanan eropa dengan olahan resep masakan eropa yang lezat. Banyak makanan eropa yang saat ini sangat digemari masyarakat kita apalagi dengan dominasi rasa manis dan beberapa tambahan hiasan menjadikan masakan eropa lebih dapat dinikmati segala jenis umur

Bahkan tak jarang saat ini resep masakan eropa dikombinasikan dengan beberapa resep tradisional indonesia yang memberikan rasa cocok di lidah kita, bahkan bila anda ingin menambahkan variasi baru dalam masakan eropa tentu akan lebih baik. Berikut ini adalah salah satu contoh resep masakan eropa yang dapat anda coba dirumah. Selamat mencoba

Spaghetti with Meatballs
Resep Masakan Eropa
Meatballs
1 small onion
2 cloves garlic
1 lb. lean ground beef (or veal)
1 egg
1/3 cup breadcrumbs
1 tbsp. fresh parsley
1 tsp. dried oregano
1 tsp. salt (or to taste)
1/2 tsp. fresh black pepper

Preheat oven to 400F. Finely chop onion and garlic and place in a mixing bowl. Add all other ingredients and mix by hand until well blended.

Roll into 1-inch balls (or larger, if you wish). Place meatballs onto a tray and bake in oven for 10 minutes, or until meatballs are browned. Makes about 20 meatballs.

Tomato sauce:
2 tbsp. olive oil
2 small onions, finely chopped
4 cloves garlic, finely chopped
4 28 oz. cans plum tomatoes
2 tsp. salt
1 tsp. fresh black pepper
Bunch fresh basil, chopped

Heat olive oil in large heavy-bottomed pot over medium heat. Add onions and garlic and saute until lightly browned. Add crushed plum tomatoes, breaking tomatoes with back of wooden spoon. Add seasoning and bring to a boil.

Lower heat and simmer sauce for 20 minutes, adjusting salt and pepper, if required. Add browned meatballs to sauce and simmer additional 15 minutes. Serve with spaghetti or linguini.
Serves 8 to 10.